Veelgestelde vragen
//=$text05;?>-
-
Hoe kan ik mij inschrijven? De praktijk is open voor nieuwe patiënten in het postcodegebied 1211 t/m 1217. U vindt op de website een inschrijfformulier of u kunt een inschrijfformulier ophalen bij de praktijkassistente. Zodra we het inschrijvingsformulier hebben ontvangen en uw ID hebben gecontroleerd, kunnen we de gegevens elektronisch opvragen bij uw vorige huisarts. Wij maken graag daarna een afspraak voor een kennismakingsgesprek met u.
-
U hebt een brief gekregen van POH-somatiek die u vraagt een afspraak te maken op een speciaal spreekuur. Dit spreekuur heet cardiovasculair ( hartvaat) spreekuur. We willen de mensen met hoge bloeddruk, gestoorde suiker of hoog cholesterol jaarlijks in kaart brengen om zo het risico op vaatgerelateerde ziekten ( bijv een beroerte) te verkleinen.
-
Hoe kan ik een klacht indienen?Als u een klacht heeft over de door ons verleende zorg dan kan u dat op verschillende manieren kenbaar maken
- mondeling bij de betreffende medewerker;
- via het klachtenformulier op deze website;
- via het klachtenformulier dat u kan ophalen op de praktijk.
We proberen in eerste instantie de klacht samen met u op te lossen.
Is dit lastig voor u of komt u er met ons niet uit, dan kunt u uw klacht bespreken met een onafhankelijke en onpartijdige klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionaris zoekt samen met u naar een oplossing van uw klacht of probleem. De klachtenfunctionaris kan proberen de klacht te bemiddelen. De klachtenfunctionaris kiest geen partij en heeft daarom geen oordeel. Alles wat u de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk. U kunt het klachtenformulier gebruiken op de website van SKGE. De klachtenfunctionaris is eventueel te bereiken op telefoonnummer 088 0229190.
Als u er met uw huisarts en met bemiddeling door de klachtenfunctionaris niet uit komt, kunt u een uitspraak over uw klacht vragen bij de geschilleninstantie huisartsenzorg. Deze onafhankelijke commissie bestaat uit een voorzitter (jurist) en uit leden namens de patiënten en uit leden namens de huisartsen. De commissie wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris die ook jurist is.
Het oordeel van de geschilleninstantie is bindend. Meer informatie kunt u in de folder vinden in de wachtkamer en op www.skge.nl.
-
Wanneer 112 en wanneer de huisarts? Wanneer iemand in levensgevaar verkeert moet het alarmnummer 112 worden gebeld.
Is de situatie niet levensbedreigend maar heeft de patiënt of diens familie wel het gevoel dat er spoedeisende hulp nodig is dan is de huisarts hiervoor bereikbaar.
Voorbeelden zijn:
- een kind met koortsstuipen;
- een kind dat op zijn hoofd is gevallen;
- iemand is onwel geworden;
- iemand is gevallen en kan niet opstaan;
- iemand met pijn op de borst;
- een ongeval bij het klussen (een snee met veel bloed);
- iemand wordt steeds zieker (virale infecties met koorts).
-
Nee, helaas doen wij geen rijbewijskeuringen in de praktijk.
U kunt o.a. terecht bij:
-
Nee, een geneeskundige verklaring is een schriftelijke verklaring die een oordeel bevat over een patiënt en over de (medische) geschiktheid of ongeschiktheid van een patiënt om bepaalde dingen wel of niet te doen. Het is de richtlijn van het KNMG dat een behandelend arts geen geneeskundige verklaring mag afgeven over eigen patiënten.
Geneeskundige verklaringen beoordelen of iemand in staat is om te werken, een auto te besturen, naar school te gaan, goed voor de kinderen te zorgen. Maar ook: is terecht een geboekte reis geannuleerd of heeft iemand recht op een parkeervergunning of aangepaste woonruimte?
Voor dit soort verklaringen moet dus niet de assistentie van de eigen huisarts gezocht worden, maar van een onafhankelijke arts. Vraag aan de instantie die om de verklaring vraagt waar je deze verklaring het beste kunt krijgen.
U kunt voor meer informatie terecht bij:
-
Het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb is het nationale meldpunt van bijwerkingen van geneesmiddelen in Nederland. Doordat alle meldingen op één centraal punt worden verzameld, kan Lareb de veiligheid van geneesmiddelen in Nederland bewaken. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk bijwerkingen ook daadwerkelijk worden gemeld!
U kunt op deze website als gebruiker van geneesmiddelen een bijwerking bij Lareb melden. Uiteraard wordt alle informatie die u aan ons stuurt strikt vertrouwelijk behandeld.
Wanneer u andere ervaringen (geen bijwerkingen) met het geneesmiddel wilt melden, kunt u terecht bij het Meldpunt Medicijnen van DGV. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan problemen met de verpakking of bijsluiterteksten.
-
- Voor huishoudelijke thuiszorg belt u de gemeente, WMO loket.
- Voor wijkzorg ( persoonlijke verzorging en verpleging zoals geven van medicatie, steunkousen aantrekken, hulp bij wassen en aankleden) dan neemt u contact op met een van de wijkteams van de thuiszorgorganisaties in Hilversum: Buurtzorg, Hilverzorg, Inovum.
- Heeft u blijvend intensieve zorg nodig? Dan kunt u misschien zorg krijgen vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz).
Het CIZ onderzoekt of u daarvoor in aanmerking komt. Zie de onderstaande link
-
-
-
Een opiumwetsmiddel is een stof met een bepaalde werking op het menselijk bewustzijn. Deze middelen worden ook wel ‘verdovende middelen’, ‘narcotica’ of ‘drugs’ genoemd. Een groot aantal geneesmiddelen bevat zo’n opiumwetsmiddel. Opiumwetsmiddelen vallen onder de Opiumwet en zijn verdeeld in twee lijsten. Op lijst I van de Opiumwet staan de zogenoemde ‘hard drugs’, zoals heroïne, maar ook zware pijnstillers en het geneesmiddel Ritalin. Op lijst II staan de zogenaamde ‘soft drugs’, zoals hennepproducten en slaap- en kalmeringsmiddelen.Voor de complete lijsten I en II ga naar de website: www.hetcak.nl
-
Er bestaan twee verschillende verklaringen:
- Schengenverklaring voor reizen binnen het Schengengebied. Download hier het schengenverklaringformulier.
- Engelstalige medische verklaring voor reizen buiten het Schengengebied.Download het Engelstalige medische verklaring voor de arts.
Let op, de verklaringen moeten gecontroleerd worden door het CAK. Wanneer u buiten het Schengengebied reist, dient het ook gelegaliseerd te worden door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Klik hier voor de brochure over de regeling van medicijnen op reis
Schengenlanden
De Schengenlanden zijn België, Malta, Denemarken, Nederland, Duitsland, Noorwegen, Estland, Oostenrijk, Finland, Polen, Frankrijk, Portugal, Griekenland, Slovenië, Hongarije, Slowakije, Italië, Spanje, Letland, Tsjechië, Liechtenstein, IJsland, Litouwen, Zweden, Luxemburg en Zwitserland
-
In veel landen is het bezitten en gebruiken van opiumwetsmiddelen streng verboden. Om geneesmiddelen die een opiumwetsmiddel bevatten legaal mee op reis te nemen is een verklaring nodig.Waarschuwing: reizen naar het buitenland zonder verklaring voor een geneesmiddel dat onder de Opiumwet valt is strafbaar.
Informatie over reizen met medicijnen
www.hetcak.nl
0800 – 2108
-